3 خبرهایی داغ داغ از همه چی 4 |
¤ نویسنده: احمدی
¤ نویسنده: احمدی
داوطلب انتخابات ریاست جمهوری نیستم
شهردار تهران با اشاره به اینکه "برای اداره بهینه کشور مدل و برنامه مدون دارم" تاکید کرد: حضورم در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر تحلیل و تکلیفی استوار بود که در موقعیت فعلی وجود ندارد. بنابر این با جمع بندی شرایط موجود فعلا داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیستم.
دکتر محمد باقر قالیباف همزمان با "روز جمهوری اسلامی" به سوالات متعدد خبرنگاران در خصوص ارزیابی خود از روند تحقق اهداف انقلاب اسلامی ، مهمترین مسائل سیاسی روز و بویژه انتخابات دهم ریاست جمهوری پاسخ داد که متن کامل آن به جهت اهمیت دیدگاه های مطرح شده در پی می آید:
امروز 12 فروردین 88 است و30 سال از انقلاب شکوهمند اسلامی را سپری کرده ایم. تحلیل شما از این سه دهه و چگونگی تحقق اهداف والای انقلاب اسلامی چیست؟
قالیباف: اجازه بدهید در ابتدا درگذشت یار با وفای حضرت امام را به بیت شریف ایشان و همه ملت عزیزمان تسلیت بگویم. معتقدم هرگز نباید از نقش موثر همسر مکرمه امام راحل در فرایند مبارزات امام تا پیروزی انقلاب اسلامی و بعد از آن چشم پوشید و این وظیفه دستگاههای پژوهشی و فرهنگی است که حق ایشان و تاریخ انقلاب را در این زمینه ادا کنند.
جایگاه افتخارآفرین جمهوری اسلامی میوه ایستادگی بر اصول متعالی از یکسو و مهارت استفاده از ظرفیت های شگرف فقه پویا و اصلاح روشها و نوآوری های مبتکرانه در تناسب با زمان و مکان از سوی دیگر بوده است.
اما در پاسخ به سوالتان باید بگویم «جمهوری اسلامی ایران» که اینک به شجره ای طیبه و الگویی الهام بخش و عزتمند در سراسر جهان تبدیل شده نتیجه ایمان و ایثار ملتی بزرگ ، فداکاری شهدا و ایثارگران ، راهبری پیوسته و داهیانه خمینی عزیز (ره) و سپس ولی فقیه زمان حضرت آیت الله خامنه ای دام ظله العالی است. این جایگاه افتخارآفرین ، همچنین میوه ایستادگی بر اصول متعالی از یکسو و مهارت استفاده از ظرفیت های شگرف فقه پویا و اصلاح روشها و نوآوری های مبتکرانه در تناسب با زمان و مکان از سوی دیگر بوده است.* با توجه به انتساب شما به جریان اصولگرایی و مطرح شدنتان به عنوان یکی از مهمترین کاندیداهای انتخابات آینده ، وضعیت رقابتی را چگونه ارزیابی می کنید؟
- تاکید می کنم با تعریفی که رهبر معظم انقلاب از اصولگرایی و اصلاح طلبی دارند ، تلاش می کنم اصولگرایی اصلاح طلب و متعهد به راهبرد «خدمت صادقانه و کارآمدی خردمندانه» باشم .
بدیهی است که خود محوری و به انحصار طلبیدن جریان گسترده اصولگرایی گام زدن در جهت مخالف این جبهه است. مهمترین آفت اصولگرایی نگاه فصلی ، ابزاری و انحصار طلبانه به آن است و هیچ اصولگرایی مصلحت جمعی را فدای سلیقه فردی نمی کند.
از بین بردن اعتماد مردم به نیروهای امتحان پس داده کشور و محروم کردن جامعه از ظرفیت مدیریتی نخبگان توانمند و وفادار به نظام ، آنهم با انگ و تخریب ، در نقطه مقابل «پیشرفت و عدالت» و اصولگرایی است.
از نظر من اصولگرایی واقعی محیطی پرنشاط برای رقابتی تمام عیار و سالم است. رقابت سلیقه های مدیریتی نه اختلاف ، بلکه زمینه ساز پایداری اقبال مردم به اصولگرایی است و لذا رو در رو قرار دادن چهره های اصولگرا جهت گیری به سمت خواست جریانهای غیر ارزشی و غیر مردمی است.
همچنین از بین بردن اعتماد مردم به نیروهای امتحان پس داده کشور و محروم کردن جامعه از ظرفیت مدیریتی نخبگان توانمند و وفادار به نظام ، آنهم با انگ و تخریب ، در نقطه مقابل «پیشرفت و عدالت» و اصولگرایی است. حمایت و تقویت ارکان نظام و دولت جمهوری اسلامی نیز وظیفه ای شرعی و همگانی است اما نباید تفاوت مشی ، روش و نظر را مخالفت وانمود و یا از آن ابزار تفرقه ساخت.
* با توجه به مطالب مختلفی که در خصوص کاندیداتوری جنابعالی مطرح می شود صریحا بفرمائید آیا باید نام محمد باقر قالیباف را در فهرست قطعی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آینده نوشت یا خیر؟
- با توضیحاتی که دادم جواب شما روشن است. بنده هیچگاه داوطلب مقام و مسئولیت نبوده ام و همواره بر اساس وظیفه عمل کرده ام. کارنامه عملکردم نیز در پیشگاه ملت شریف ایران روشن است. لذا اگر چه برای اداره کشور و تحقق جامعه ارزشی و برخوردار یا به عبارتی زندگی برازنده ایرانیان مدل طراحی شده و برنامه مدون دارم ، اما حضورم در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بر تحلیل و تکلیفی استوار بود که در موقعیت فعلی وجود ندارد. بنابر این با جمع بندی شرایط موجود فعلا داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیستم.
¤ نویسنده: احمدی
محمود احمدینژاد به نامه یک دانش آموز دبستانی در تهران پاسخ داد.
¤ نویسنده: احمدی
مجتهد شبستری با جسارت به ساحت پیامبر اعظم (ص) ،قرآن کریم واسلام، عصمت پیامبر (ص) را به تمسخر گرفت.
محمد مجتهد شبستری در سخنانی در دانشگاه صنعتی اصفهان در تناقضی آشکار با آیات صریح قرآن در تشکیک عصمت رسول خدا (ص)، مدعی راه یافتن اوهام و تردید وحتی ارتکاب گناه و عصیان از سوی ایشان شد و گفت: پیامبر وظیفهشان فقط دعوت مردم به سمت خدا بوده و در همین وظیفه خود عصمت داشتهاند و هیچگاه از این وظیفه غافل نشدهاند. اما از نظر انجام گناهان نمیتوان عصمت برایشان در نظر گرفت.
این مدعی روشنفکری در ادامه سخنان خود که با واکنش برخی از دانشجویان نیز همراه بود پا را از این نیز فراتر نهاده، مدعی وجود نقص در قرآن، اسلام وپیامبر(ص) شده و ادعیه امامان (ع)در عرض نیاز به درگاه الهی که به اعتقاد عرفا آموزش شیوه دعا و مناجات به بندگان میباشد، را موید سخنان خود قرار داد و گفت: این نشان میدهد در خلوات خود دچار گناهان بسیاری شدهاند.
سخنران جلسات اصلاح طلبان در ادامه سلسله جسارتهای خود به ساحت رسول خدا و امامان معصوم (ع) با ایراد اتهام دروغ پردازی به ایشان در استغاثه به درگاه الهی اظهار داشت: حالت دیگری را می توان فرض کرد که این عبادات، دروغین و برای متمایل کردن افکار عمومی به خود بوده است. یا از خدا میخواهند که "خدایا مرا بهتر از آنچه مردم تصور می کنند قرار ده " یعنی اینکه بعضی که آنها را نور می دانند تصوری مبالغهآمیز است.
این روشنفکر مدعی اصلاحات،همچنین بدون اشاره به موج روز افزون رجوع بشریت به دین، ادعای خود ساخته کاهش انتظار بشر از دین را موجب تحول در دین دانست.
تئوری پرداز مدعی اصلاح طلبی ضمن ارایه تعریفی کاملا اومانیستی، با حذف عنصر الهی بودن دین تاکید کرد: دین که میگویند از نزد خدا آمده چیزی نیست به جز شیوه سلوک انسانها در راه معنویت و از خود انسان شروع میشود و نقش خدا در دین فقط در حد ارشاد برای بهتر سیر کردن این مسیر است.
شبستری همچنین با نفی علم پیامبر و امامان (ع) با انکار احادیث متقن در اثبات این حقایق،خاطر نشان کرد:ما فقط می گوییم اگر ایشان علم به شیمی و فیزیک داشته پس چرا اثر و کتابی در این راستا از خود به جا نگذاشته است؟
این مدعی روشنفکری با نادیده انگاشتن تمام علوم منبعث از تعالیم قرآنی و وحیانی گفت: من که تا به حال برداشت علمی از قرآن ندیدهام، اگر شما دیدهاید به ما هم نشان دهید.
وی در ادامه با تمسخر اعتقادات دینی دانشجویان معترض نیز تاکید کرد: به این خانم و حاضرانی که هم فکر ایشان هستند توصیه میکنم دست از تقلید کورکورانه از صحبتها و اعتقادات دیگران بردارند.
گفتنی است چندی پیش نیز آغاجری عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی با تکرار ادعاهای واهی سال های گذشته خویش، اسلام را موید بردهداری دانسته بود.
وی که در سال 81 تقلید را به عمل میمون تشبیه کرده و به ساحت ائمه اطهار(ع) نیز جسارتهایی روا داشته بود در سخنان تازه خود در منزل عبدالله نوری به امام راحل(ره) نظام اسلامی و ولایت فقیه هتاکی کرده بود.
سعید لیلاز عضو حزب کارگزاران نیز در سخنانی دیگر در منزل نوری با دفاع از سخنان آغاجری پیشبینی کرده بود که در آستانه انتخابات سخنان خوشمزه اصلاح طلبان آغاز خواهد شد.
وی از این رو توصیه کرده بود که همگان بیشتر این سخنان را بشنوند
¤ نویسنده: احمدی
خبرگزاری فارس: اگر بخواهیم پیام محفل صمیمیانه جمعی از شاعران با رهبر معظم انقلاب را خلاصه کنیم و عبارتی را از این شب شاعرانه در ذهن و دل و جانمان حک کنیم و به یادگار بگذاریم و چون وردی مرتب بخوانیم، چیزی بهتر از این نمییابیم: «شعر، ثروت است.»
این جمله از زبان رهبر ادیب و شعرشناس ایرانیان در پایان شعرخوانی شاعران بیان شد، و چه نیکو و عمیق است.
از این جمله برمیآید که شعر فقط چیدن واژههای موزون و خوشآهنگ یا بازی با کلماتی نیست که تنها در جهان انتزاعی شاعر حضور و معنی دارند. این جمله به ما میگوید شعر یعنی همه چیز؛ یعنی پلهای برای قرب و وصال الهی، یعنی نردبانی برای عروج و متعالی شدن، یعنی پنجرهای به سوی عشق و اخلاق حسنه، یعنی چشمی برای دیدن زیبایی، یعنی گوشی برای شنیدن نوای ملکوتی و آهنگ زندگی، یعنی قوهای برای حس بوهای خوش، یعنی زبانی برای چشیدن طعم هستی، یعنی دستی برای لمس لطافت و ظرافت و از همه مهمتر، یعنی پنجهای برای چنگ زدن به حبل متین و از سوی دیگر دستگیری خلق و راهبری.
و همه اینها، تفسیر مختصری است از «شعر، ثروت است.» با فهم این جمله میتوان همه چیز را محقق کرد و نفس مسیحایی در آن دمید؛ یک توانایی و ظرفیت پایانناپذیر و ابدی که به فرموده رهبر معظم انقلاب باید آن را شناخت و بر آن افزود؛ همچون دیگر ثروتهایمان.
آری؛ این جمله مهمترین پیام مراسم امسال شعرخوانی جمعی از شاعران - این اغنیای شعر و شعور - در حضور رهبر معظم انقلاب است که هر سال قمری در شب میلاد پربرکت امام حسن مجتبی(ع) برگزار میشود؛ یعنی زمانی که تلألؤ قرص ماه مبارک رمضان بر تولد حضرتی گواهی میدهد که وجودش سرشار از زیبایی و روشنایی و صلح و آرامش و معنویت است.
مراسم رأس ساعت تعیین شده، یعنی 20:30 روز دوشنبه 25 شهریور ماه 1387 مطابق با 1429 رمضان 14 در حسینه امام خمینی(ره) آغاز شد؛ بعد از اینکه شاعران نماز مغرب و عشاء را به امامت آیتالله خامنهای اقامه و روزهشان را به همراه ایشان باز کردند.
شعرخوانی شاعران دو ساعت به طول کشید و در انتها، رهبر معظم انقلاب در سخنانی نظراتشان را درباره ماهیت شعر و وضعیت آن در عصر حاضر بیان کردند.
ساعد باقری همچون سالهای قبل سکان نظمبخشی و اجرای مراسم را بر عهده داشت. او در آغاز این مراسم، پس از اینکه آیاتی از کلام الله مجید قرائت شد، با صدای خوشش شعری را در مدح باری تعالی خواند و سالروز تولد دومین امام شیعیان را تبریک گفت.
باقری سپس گفت که احساس دوگانهای دارد؛ اینکه از طرفی خیلی از شاعران را در جمع حاضر میبیند که دوست دارد همهشان شعری بخوانند، و از طرفی دیگر وقت تنگ است و مجال شعرخوانی برای همه نیست. در این لحظه رهبر انقلاب با لحنی مطایبهآمیز فرمودند: «اصلا نگران نباشید! من تا یک زمانی پیش شما هستم و بعد میروم و همه شما میتوانید تا سحر شعر بخوانید!» که همه خندیدند و محفل شاعران با شیرینی شروع شد.
باقری قبل از اینکه نام اولین شاعر را برای گشایش شعرخوانی بر زبان بیاورد، از شاعرانی یاد کرد که طی یک سال گذشته از کنارمان رخت بربستهاند همچون قیصر امینپور، یا حضورشان را به دلایل بیماری، لاجرم، از جمع دریغ کردهاند، همچون احمد عزیزی.
طبق سنت، طنین شعر یک شاعر پیشکسوت کلید افتتاح مراسم امسال بود. و این شاعر کسی نبود جز حمید سبزواری که هرگز عشق خود را به انقلاب و دوستی دیرینهاش را با رهبر این انقلاب کتمان نمیکند. او که غزلی کوتاه با نام «تو عاشقانه سفر کن» خواند، بعد از شعرخوانیاش از جای خود بلند شد و به سوی رهبر معظم انقلاب رفت تا همان شعر را به همراه کتابی از خود به ایشان تقدیم کند. و رهبر معظم انقلاب با بوسههای بر گونههای سالخورده سبزواری از او تشکر و برایش سلامتی آرزو کردند.
مرتضی بیغم، که ساعدی او را شاعری قصیدهسرا معرفی کرد، دومین شاعری بود که در این مراسم شعر خواند. او خواست تا نوبت شعرخوانیاش را به علی معلم دامغانی بدهد که در مجلس حاضر بود، اما ساعد باقری گفت که معلم دامغانی فرصت شعرخوانیاش را به شاعران جوان داده است.
سپس بیغم گفت: من از روزی که آگاه شدم در این مجلس حضور مییابم شعری را آماده کردم که به من گفتند که این شعر را نخوان! ساعدی گفت: چه کسی این را گفت؟ در این هنگام رهبر انقلاب مداخله کردند و فرمودند همان شعر را که گفتهاند نخوان بخوانید. این طوری قضیه حل میشود! حضار خندیدند و این شاعر جوان به خواندن شعری در وصف مقام معظم رهبری پرداخت. پس از اینکه شعر مرتضی بیغم تمام شد، رهبر انقلاب فرمودند که علت مخالفت با این شعر مشخص شد!
ایشان به ظرافت و هوشمندی نکتهای را بیان داشتند که درس بزرگی برای تمامی شاعران، به ویژه شاعرانی که در این مراسم شرکت کرده بودند، بود. رهبر انقلاب ضمن تعریف از زبان قوی شعر بیغم، به این شاعر جوان فرمودند: «برادرانه عرض میکنم، این زبان و طبع روان را صرف این جور چیزها نکنید. اینها مبالغه است و مصداق احسنها اکذبهاست! اگر گوش به این شعرها گوش نکنیم شما ناراحت میشوید و اگر گوش کنیم ما شرمنده میشویم. خیلی مقولههای دیگری وجود دارد که زبان قوی قصیده میتواند برای آنها استفاده شود.»
برای مرغ گرفتار تا قفس باقیست
هزار بغض گلوگیر در نفس باقیست
به حیرتم که چرا خاتم سلیمانی
به دست دیو سیهکاسه عبث باقیست
کجا به گوهر مقصود دست خواهد یافت
در آن محیط که چنگال خار و خس باقیست
...
به دادخواهی دلهای بیقرار ای دوست
غمت مباد دادار دادرس باقیست
...
هجوم دشمن و طوفان شن تماشاییست
که بر کتیبه اعجاز در طبس باقیست
بر این رواق زبرجد نوشتهاند به زر
خلیج فارس بر جریده ارس باقیست
این ابیات غزلی زیبا بود که مشفق کاشانی به عنوان سومین شاعر در حضور صمیمی رهبر انقلاب قرائت کرد.
سپس حامد عسگری از شهرستان بم یک غزل-مثنوی قرائت کرد. او شعرش را به قول خودش «نذر» تمامی قربانیان زلزله بم در 5 دیماه 1383 کرده بود. عسگری که در شعرش، به خوبی اشعار شاعران دیگر مثل حافظ و امام خمینی(ره) را تضمین کرده بود، تأثر شدید حضار را برانگیخت. شعر حامد عسگری این چنین پایان یافت: «بم به امید خدا شاد خواهد شد/ نفس باد صبا مشکفشان خواهد شد» پس از قرائت این شعر، رهبر انقلاب با تشویق عسگری، به وی گفتند: «اغلب تضمینها خوب و جاافتاده بود.»
علی موسوی گرمارودی، دیگر شاعر پیشکسوتی بود که در این جمع به شعرخوانی دعوت شد. او که میخواست نوبت شعرخوانیاش را به جوانان بدهد، با اصرار مجری مراسم شعرش را خواند. موسوی گرمارودی قبل از شعرخوانیاش گفت: من در سالی که گذشت شعرهای زیادی سرودهام. یکی از آنها ترکیببند پانزده بندی است که بند ششم آن برای حضرت علی اصغر(ع) سروده شده است. من این بند را میخوانم تا حالا که وقتم را به کوچترها ندادم، شعرم را برای کوچکترین شهید کربلا خوانده باشم.
این شعر عاشورایی نیز جمع از جمله رهبر انقلاب را متأثر کرد.
ساعد باقری وقتی نام محمد حسین نعمتی را برای شعرخوانی صدا زد، گفت که این شاعر بیشتر غزل و شعر سپید میگوید و نعمتی غزلی را خواند که تقدیم به مرحوم قیصر امینپور شده بود. این شاعر که متولد ارسنجان و ساکن تهران است، از امینپور به عنوان "یوسف شعر ایران " یاد کرد و رهبر انقلاب بعد از شعرخوانی او گفتند: «آفرین! چه زبان شیرین و گویایی!»
در ادامه مراسم شعرخوانی شاعران در حضور رهبر معظم انقلاب، نوبت به سیمیندخت وحیدی که رسید، او تقاضا کرد تا نوبت شعرخوانیاش به کوهمال جهرمی داده شود و دلیل این کار را اینگونه بیان کرد که کوهمال جهرمی چندین شاعر جوان را در زیر نظر دارد و شعر آنها را خوب پرورده است. در این لحظه علیرضا قزوه که یکی از کسانی بود که شاعران را برای خواندن شعر در این جمع انتخاب کرده بود، خطاب به وحیدی گفت که شما شعرتان را بخوانید، اگر وقت شد آقای کوهمال جهرمی هم شعرشان را میخوانند. سیمین دخت وحیدی بلافاصله گفت: «اگر به کوهمال جهرمی وقت نمیدهید من نمیخوانم!» این اصرار سیمیندخت وحیدی علاوه بر اینکه صدای خنده حضار را در سالن بلند کرد، باعث شد رهبر انقلاب خطاب به کوهمال جهرمی بگویند: «پارتی خوبی دارید! معلوم شد اینجا هم پارتی کار میکند!» و روی برگرداندند و خطاب به سیمیندخت وحیدی گفتند: «خوب کاری کردید، جوانها را باید تشویق کرد.» جهرمی گفت: «ما جوان نیستیم.» و رهبر انقلاب در جوابش گفتند: «نسبت به بعضیها چرا!»
پس از این گفتوگو، کوهمال جهرمی شعری را که در سوگ حضرت علی(ع) سروده بود و آن را تقدیم به حضرت فاطمه زهرا (س) کرده بود، قرائت کرد. رهبر انقلاب بعد از شعرخوانی وی گفتند: «خیلی خوب بود، افسوس که وقت نیست درباره این شعرها صحبت شود. این شعر جوانها برجستگیهایی دارد، اما لازم است که پرداخت شود و اگر پرداخت مختصری صورت بگیرد سطحش به صور محسوسی بالاتر میرود. در این جلسه مجال نیست، اما از استادان نقد میخواهم که این طلاها و شعرهای قیمتی را که سرشار از تعبیرات نو و مضمونهای بیسابقه است، پرداخت کنند. مثل یک انگشتر که با پرداخت، کاملا عوض میشود و خوب میشود.»
مراسم شعرخوانی به نیمه خود رسیده و ساعت 21:30 شده بود که از سیدمهدی موسوی خواسته شد تا شعرش را بخواند.
بعد از این شاعر قمی، یک شاعر پیشکسوت ترکزبان، فضای محفل را تغییر داد. محمود دستپیش با خواندن اشعاری به زبان ترکی تشویق رهبر انقلاب را موجب شد. او اولین بیت شعر ترکی خود را چنین ترجمه کرد: «روزها میگذرد، ماه میشود و سال میشود/ و ما آدمها پیر میشویم و گاهی در فرودیم و گاهی در اوجیم.» دستپیش سپس گفت: «امشب واقعا من در اوجم، زیرا سالها میشد که من در چنین محفلی شرکت نکرده بودم.»
او وقتی میخواست شعر دومش را بخواند گفت: «در سال 1368 در مجله نشر دانش چند بیتی به چاپ رسیده بود که به ترکها کملطفی میکرد. من آتش گرفتم و این شعر را سرودم.» شعر دستپیش درباره وحدت میان اقوام مختلف بود و بر ذائقه رهبر انقلاب بسیار خوش نشست، به طوری که ایشان از گفتند: «اگر آهنگی روی این کلام بیاد، تصنیف قشنگی میشود.»
اولین شاعر زنی که در این مراسم شعر خواند، فریبا یوسفی بود که ترانهای را قرائت کرد که تشویق مقام معظم رهبری و غلامعلی حداد عادل را که در کنار رهبر معظم انقلاب نشسته بود، در پی داشت.
سپس محمدرضا طاهری غزلی را که در یک وزن نامتعارف سروده شده بود، خواند و رهبر انقلاب پس از شعرخوانی وی گفتند: «طبع روان و غنی دارید که میتوانید با آن در این وزن غریب هر کاری بکنید. خیلی کار خوب و قشنگی است. البته بحث قالب میکنیم و مضمون هم در جای خودش قابل بحث است.»
خدابخش از نیشابور، شاعر دیگری بود که در این مراسم شعری با عنوان آلبوم قرادت کرد. شعر او که یک غزل بود درباره دفاع مقدس بود و به شکل روایی سروده شده بود. رهبر معظم انقلاب بعد از شعرخوانی او، گفتند: «با اینکه موی سر و صورتتان را سپید کردهاید، اما شعرتان جوان است.» ایشان ادامه دادند: «سال گذشته هم شاعر جوانی از نیشابور شعری خواندند که خیلی خوب بود.»
شاید در میان شعرخوانی شاعران در این مراسم، اشتیاق رهبر معظم انقلاب به شنیدن هیچ شعری به اندازه شعر محمدکاظم کاظمی نبود، زیرا وقتی نوبت به این شاعر افغان رسید و او میخواست نوبتش را به دیگران بدهد، رهبر انقلاب با تأکید به وی گفتند: «خیلی وقت است که شعری از شما نشنیدهام، و از شعرای افغانستان شعر نخواندهام. بهتر است که شعر بخوانید.» در این هنگام به رهبر انقلاب یادآوری شد که کاظمی کتابی درباره بیدل دهلوی نوشته است و رهبر انقلاب که این کتاب را خوانده بودند از این کتاب تمجید کردند. سپس کاظمی شعری را درباره وضعیت افغانستان بعد از تحولات اخیر خواند که با تشویق حضار مواجه شد و رهبر انقلاب گفتند: چه توصیف گریهآوری!
تنها شاعری که رهبر انقلاب همزمان با شعرخوانی او، شعرش را زمزمه میکردند، جمشید شیبانی بود که به عنوان دومین شاعر ترکزبان چند شعری را قرائت کرد. او که پدر شهید است، قبل از خواندن شعرهایش گفت از ترجمه اشعارم به زبان فارسی عاجزم! اما پس از اینکه شعر خود را شروع کرد، رهبر انقلاب به حدی متأثر شدند که از ساعد باقری خواستند که شعر اول این شاعر ترکزبان را ترجمه کنند. و ساعدی چنین ترجمه کرد: «چشمانتظار ماندم تا فرزند آمد/ قلبم و جونم به حال آمد/ شهید شد و بازگشت/ گل رفت و لاله آمد»
بعد از این اشعار که اغلب در ذکر شهید و مادر سروده شده بود، یک شاعر خراسانی به خواندن یک شعر طنز پرداخت. در این هنگام ساعت حدود 10 شب شده بود. بعد از اینکه باقری قاسم رفیعا را معرفی کرد و گفت که اهل طرقبه است، رهبر معظم انقلاب به شوخی به این شاعر جوان گفتند که «با لهجه طرقبهای بخوانید که ما مشهدیها متوجه نشویم!» و باز پس از اینکه شعر طنز این شاعر که درباره یک مشهدی بود که از مال دنیا چیزی نداشت جز یک دل صاف و ساده، رهبر انقلاب خطاب به ایشان به طنز گفتند: «شرح حال طرقبهایها بود!»
شاعر بعدی برای شعرخوانی، مرتضی امیری اسفندقه بود که اخوانیهای را تقدیم کرد. او پس از تشویق مقام معظم رهبری که گفتند: «چه شسته رفته و شیوا بود! قبلا هم از شما شعر شنیده بودیم اما الان شعر شما خیلی بهتر شده است.» شعرش را به رهبر انقلاب تقدیم کرد.
پس از حمیدرضا حامدی، فرزند شهید از قم، که خود را نماینده شعر شاهد معرفی کرد و شعری درباره شهدای تفحص خواند، بیژن ارژن شاعر کرمانشاهی، به قرائت رباعیاتی پرداخت، که از میان آنها میتوان به این رباعی اشاره کرد:
زهرا از هر چه گفته آمد سر بود
ما دیگر گفتهایم و او دیگر بود
پیوند گل محمدی با سیب است
او سیب گلاب باغ پیغمبر بود
سوژه «زنذلیلی» هنوز دستاویز عدهای از شاعران طنزپرداز برای سرودن شعر است! و سلیمانپور یکی از این شاعران است که شعری با این مضمون سروده بود و در حضور رهبر انقلاب قرادت کرد. او قبل از خواندن شعرش گفت: «این یک شعر تخیلی است، زیرا چنین مصداقی را اصلا در خانوادهها نداریم!» که همه صدای خنده جمع بالا گرفت. رهبر انقلاب بعد از پایان این شعر که به شرح کار کردن یک مرد در خانه میپرداخت، به شاعرش گفتند: «تجربه شده ظاهرا!» و سلیمانپور پاسخ داد: «خصوصی عرض میکنم!»
زهرا محدثی خراسانی، خواهر مصطفی محدثی خراسانی از دیگر شاعران زن مراسم بود که غزلی را خواند. فاطمه قائدی نیز شعری را درباره همسر شهیدش قرائت کرد.
در ادامه مراسم شعرخوانی جمعی از شاعران در حضور رهبر معظم انقلاب، عباس کیقبادی از اصفهان، شعری را درباره واقعه کربلا خواند. آیتالله خامنهای پس از شعرخوانی وی گفتند: «شعر اصفهان خیلی خوب شده. پارسال هم یکی دو نفر از شعرای جوان اصفهان شعر خواندند که خیلی خوب بود. این نسل جوان اصفهان که من میبینم از نسل جوانی که سالها پیش از نزدیک شاهدش بودم خیلی شاعرترند. اصفهان خودش را دارد نشان میدهد و این خیلی خوب است.»
در لحظات پایانی شعرخوانی، رهبر انقلاب گفتند که قرار بود دکتر حداد عادل نیز شعری بخوانند که حداد عادل گفت من شما را بعدا هم زیارت میکنم، اکنون فرصت را به دیگران بدهیم بهتر است.
ساعت 22:30 بود که ساعد باقری پایان مراسم شعرخوانی را اعلام کرد، اما قبل از آن از امید مهدینژاد خواست که به عنوان آخرین شاعر شعرش را بخواند. او نیز شعری را درباره حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) قرائت کرد.
سپس باقری از تمامی کسانی که قرار بود شعر بخوانند اما به علت کمی وقت ممکن نشد، عذرخواهی کرد و از رهبر معظم انقلاب تقاضا کرد که سخنانی را بیان کنند.
آیتالله خامنهای قبل از اینکه سخنان خود را درباره شعر آغاز کنند، به پیشنهاد حداد عادل اشاره کرد که گفته بود این مراسم هر سال دو بار برگزار شود. وقتی رهبر انقلاب این موضوع را مطرح کردند، حداد عادل از جمع خواست که با ذکر صلواتی این پیشنهاد را تأیید کنند.
حمید حسام، حسین آهی، علیرضا قزوه، مجتبی رحماندوست، محسن مؤمنی، مصطفی محدثی خراسانی، جواد محقق، محمدحسین صفار هرندی، محمدی گلپایگانی، علیاکبر صادقی رشاد، ناصر فیض، حسن بنیانیان، محمود اکرامیفر، محمدرضا سنگری، علیاکبر خالقی، سعید بیابانکی، اسماعیل امینی، یوسفعلی میرشکاک، جلیل واقعطلب، حسین اسرافیلی و ضیاءالدین شفیعی، از جمله حاضران در این مراسم بودند.
¤ نویسنده: احمدی
رئیس جمهور برزیل گفت که بی صبرانه منتظر سفر تاریخی و مهم محمود احمدینژاد به این کشور است.
منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه دیدارها با مقامات عالیرتبه برزیلی با لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل دیدار و گفتگو کرد.
متکی در این دیدار گفت: نتیجه دیدار روسای جمهور دو کشور در اکوادور آغاز یک اقدام جدی برای بازگشت روابط به جایگاه واقعی خود و هم اندیشی برای به کارگیری همه ظرفیتها با هدف تاثیرگذاری بر تحکیم و گسترش همکاریها بین دو کشور بود.
وی در ادامه با تشریح بحران اقتصادی جهان، خاطرنشان کرد: بحران از لایههای درونی سیستم مالی حاکم بر جهان ایجاد شده است و طبعاً سیستمی که بحران از آن متولد شده نمیتواند به حل بحران کمک کند لذا باید سازوکار مکانیسمهای فعلی پولی - مالی جهان تغییر یابد.
متکی اضافه کرد: در چنین شرایطی میتوان ایده مربع همکاری بین ایران، آمریکای لاتین، آفریقا و شبه قاره هند را به عنوان یک رویکرد همگرایی دنبال کرد.
رئیس جمهور برزیل نیز در این دیدار خاطرنشان کرد: روابط دو کشور بزرگ ایران و برزیل با ظرفیتهای فراوان در حوزههای مختلف اقتصادی میتواند الگویی برای روابط دو کشور در حال توسعه باشد.
وی گفت: ما بی صبرانه منتظر سفر مهم و تاریخی رئیس جمهور ایران هستیم، سفری که میتواند سمینار بزرگ اقتصادی و تحولی بزرگ در حوزه روابط دوجانبه باشد.
داسیلوا ادامه داد: سفر آفای احمدینژاد به برزیل دیداری غنی خواهد بود که همه ظرفیتها را در جهت گسترش روابط فعال خواهد کرد.
رئیس جمهور برزیل ضمن اننقاد از سیستم اقتصاد جهانی، خاطرنشان کرد: باید سیستم اعتباری و مالی جهان قوی شود.
به گفته وی سیستم کنونی قادر به حل مشکلات نیست و نمیتواند در کمک به کشورهای نوظهور و در حال توسعه موفق باشد.
متکی در راس یک هیئت عالیرتبه سیاسی و اقتصادی سفری دو روزه به برازیلیا پاینخت برزیل داشت.
¤ نویسنده: احمدی
با دستور وزیر کشور امور اجرایی انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری در دو استان تهران و گلستان رسما آغاز شد.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، صادق محصولی وزیر کشور دستور آغاز مراحل اجرایی انتخابات میاندورهای مجلس خبرگان رهبری در دو استان تهران و گلستان صادر کرد.
وزیر کشور با صدور بخشنامهای از فرمانداران تهران و گرگان خواست تا در اجرای مواد 5 و 9 قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری امور اجرایی انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان را در دو استان تهران و گلستان از هشتم فروردین ماه سالجاری آغاز کنند.
براساس بخشنامه صادره از طرف وزیر کشور ثبت نام داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از روز 13/1/88 تا پایان وقت اداری روز 19/1/88 به مدت هفت روز انجام خواهد شد و روز جمعه 22/3/88 همزمان با انتخابات ریاست جمهوری دهم اخذ رأی بعمل خواهد آمد.
متن بخشنامه وزیر کشور خطاب به فرماندران مراکز حوزه های انتخابیه مجلس خبرگان رهبری به این شرح است:
«در اجرای مواد 5 و 9 قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری به آگاهی میرساند که امور اجرایی انتخابات میاندوره ای مجلس خبرگان رهبری در آن حوزه انتخابیه برای گزینش نماینده مجلس خبرگان از هشتم فروردین ماه سالجاری آغاز و در روز جمعه 22/3/88 همزمان با انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری اخذ رأی بعمل خواهد آمد.
مقتضی است با رعایت برنامه زمانبندی و براساس قانون، آئین نامه و دستورالعمل اجرایی انتخابات مجلس خبرگان و بخشنامه های صادره از سوی ستاد انتخابات کشور نسبت به برگزاری انتخابات در آن حوزه انتخابیه اقدام نموده و با تشکیل هیأت های اجرایی به منظور حسن اجرای برنامه های مربوط، نهایت سعی و کوشش را به عمل آورید تا انشاءالله همکاری و مشارکت همه افراد حوزه انتخابیه در این امر مهم فراهم گردد.
ضمناً اضافه میشود که داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان شخصاً و یا بوسیله نماینده خود که کتباً معرفی شده باشد، میتوانند از روز 13/1/88 تا پایان وقت اداری روز 19/1/88 سال جاری جمعاً بمدت هفت روز در ساعات اداری به فرمانداری مرکز حوزه انتخابیه (فرمانداری مرکز استان) و یا وزارت کشور (ستاد انتخابات کشور) مراجعه و با ارائه اصل شناسنامه عکس دار، چهار نسخه تصویر کلیه صفحات شناسنامه و دوازده قطعه عکس 4 6 ضمن تکمیل پرسشنامه اعلام داوطلبی نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایند.
این بخشنامه به منزله دستور شروع انتخابات تلقی می گردد. بنابراین وصول آن را طبق فرم شماره یک دستورالعمل اجرایی سریعاً به ستاد انتخابات کشور اعلام نمایید.
¤ نویسنده: احمدی
¤ نویسنده: احمدی
¤ نویسنده: احمدی