رییس جمهور در دیدار فرج الله سلحشور، نویسنده و کارگردان سریال «یوسف پیامبر» گفت: این سریال ما را به یاد امام می اندازد و زیبایی و حکمت رهبر ولایی و نتایج درخشان آن را نشان میدهد.
در این دیدار که جواد شمقدری مشاور رئیس جمهور در امور هنری نیز حضور داشت، احمدینژاد از سریال «یوسف پیامبر» که توانسته حقایقی را بیان کند و تأثیرات مثبتی در بین مردم داشته است، قدردانی کرد و افزود: من هم مقید هستم حتماً این سریال را تعقیب کنم و ببینم.
رئیس جمهور در مورد مباحث مطرح شده توسط کارگردان سریال «یوسف» درباره ضعف و ناکارآمدی مدیریت فرهنگی کشور گفت: چرا در بعضی حوزهها و مدیریتهای فرهنگی ناموفق عمل شده است؟ آیا در حاکمیت اسلام، سینما تعطیل خواهد بود، فوتبال تعطیل است؛ مسابقات جهانی و امثالهم تعطیل میشود... قطعاً نه، مهم این است که چه کسانی و چگونه این کارها را مدیریت میکنند.
رئیس جمهور با اشاره به تأثیر سینما در دنیای امروز گفت: ما نیازمند هستیم در حوزه سینما از پراکندگی تصمیمات و سیاستگذاریها پرهیز کنیم و یک سازمان مقتدر و کارآمد تشکیل دهیم. در این راستا تربیت نیرو خیلی مهم است و دولت حاضر است هزینهاش را هم تأمین کند. مقیاس کار ما جهانی است و باید از مرزهای جغرافیایی ایران بگذریم و سینماگران میتوانند همراه شوند.
احمدینژاد گفت: بعد از انقلاب در سینما کارهای خوبی شده است، اما آن چه دغدغه ماست این است که سینمای ایران در طراز نیاز و انتظار ما نبوده است.
وی افزود: شما به بعضی ضعفهای مدیریتی و آثار سینمایی اشاره داشتید، چرا فضای غالب این گونه است؟ ریشه این نابسامانی بر میگردد به مبانی فکری و اندیشه که در ذهن و جان هنرمند و مدیر فرهنگی ما وجود دارد.
وی گفت: چرا مدیریتهای فرهنگی موفق عمل نمیکنند؟ موقعی فعالیتها و برنامهها نتیجه میدهد و یک کار هنری اثرگذار میشود که زایش و جوششی از درون باشد. هر جا زایش درستی بوده اثری خوب و مؤثر داشتهایم. مدیری که خودش در حال زایش و جوشش نباشد چه طور میتواند دیگران را به سمت کمال دعوت کند. آرمانی وجود ندارد، دورنمایی در مقابل دیدگان قرار نمیدهد. ما گرفتار نوعی جمود فکری هستیم.
رئیس جمهور تأکید کرد: بعضیها فکر میکنند اوج مکتب همین لایه ثابتی است که باید همه رفتار و اعمال خود را با آن تنظیم کنیم... درحالیکه اینها احکام هستند مثل تابلوهای کنار جاده، اما این دستورالعملها و تابلوها جاده و مقصد نیست بعضی این دو را با هم اشتباه میگیرند.
وی افزود: تخریب را همه می توانند انجام دهند، اما تنها عده معدودی می توانند مجموعه را جلو ببرند و شرط آن این است که خودشان جلوتر باشند، خودشان مصلح و صالح باشند. چرا همه شیفته یوسف میشوند و تأثیر عمیق بر همگان می گذارد. چون خودش به حقیقت بالاتری رسیده است.
احمدینژاد با اشاره به شخصیت امام (ره) و تأثیر عمیق آن در مردم، گفت: ما باید خط امام را در این مسیر تحول و شکوفایی و در مسیر حرکت به جایگاه بالاتر تفسیر و تعریف کنیم. در جا زدن که متکی به علوم غربی و تکنیک های آنان است با راه امام همخوانی ندارد. بعد از انقلاب فرهنگی ما علم را وارد کردیم. نهضت ترجمه راه افتاد و امتیاز را به آن دادیم که علوم غربی را بهتر در دسترس قرار داد، غرب به آخر خط رسیده است و موتور تمدنی غرب در حال خاموش شدن است و خاصیت آن فرهنگ و تمدن همین اقتضاء را دارد.
وی تأکید کرد: حقیقتی را که ما فراموش کردیم و از آن غافلیم، وجود مقدس امام عصر (عج) است. هر چیز زیبایی در عالم در مقابل آن حقیقت بزرگ رنگی ندارد. اصل حرکت و رشد و کمال از آن وجود مبارک است. بچه های مسلمان این خط را در آثار هنری خودشان گم کردهاند و دنبالش نیستند.
رییس جمهور افزود: یک مدیر فرهنگی که خودش در حال رشد نباشد ، نمیتواند فضا را بسازد و اگر بعضیها هم جلو بیفتند، میرود جلوی آنها را میگیرد و این آسیب ماست که باعث فساد و تباهی میشود. مدیران ما دنبال آرمان نیستند.
اگر مدیر در یک افق بالاتری قرار بگیرد، می تواند تحولی را ایجاد کند و اینجاست که تدبیر او، اتخاذ شیوه ها روش های عمل، تحلیل و تفسیر پدیدهها تغییر خواهد کرد و این قدر محدود و بسته عمل نخواهد کرد، محافظه کاری کنار می رود جسارت تصمیمات بزرگ در مقابلش قرار میگیرد.
احمدینژاد گفت: سه تا مدیر فرهنگی که نگاه شان ولایی و با این افق بلند باشد و با امام پیوند حقیقی خورده باشند، میتوانند انقلابی ایجاد کنند و روز به روز در صحنه فرهنگ و هنر شاهد شکوفایی باشیم و فضای پیشرفت و کمال باز میشود.
وی با اشاره به سریال یوسف پیامبر گفت: فیلم یوسف، ما را به یاد امام می اندازد و زیبایی و حکمت رهبری ولایی و نتایج درخشان آن را نشان میدهد. این که آمون هوتپ موحد می شود نکته جالبی است و این درست است اگر نمی شد یک تناقض بود چون شرک و بتپرستی آدمها را متوقف میکند راه خیر و برکت و کمال را می بندد، اما وقتی این حجاب کنار برود و نور ایمان بتابد و افق دیده شود، راه رشد و تعالی باز می شود تا به حال به این موضوع پرداخته نشده، اگر این ویژگی در هنر بیاید غوغا میکند.
وی گفت: با حوزه فرهنگ به گونه ای می توان عمل کرد که تأثیر هر روزه آن را در زوایای زندگی مردم دید. با یک مدیریت فرهنگی آرمانی میتوان کاری کرد که مردم هر لحظه متأثر از آن حرکت باشند. ما باید هم سازمان داشته باشیم ، هم نیرو بسازیم و هم اتصال داشته باشیم به آن اصل حقیقت. فرهنگ متصل به امام عصر میتواند حرکت داشته باشد، والا کاری از پیش نمیبریم. در پرتو همین اتصال چه خلاقیتها و ابتکاراتی که شکل نمی گیرد.
احمدی نژاد افزود: آمدن امام در 12 فروردین به ایران در حالی که باند فرودگاه با تانک ها محاصره شده بود و حکومت نظامی همه جا مستقر شده بود. این اتفاق چه طوری رخ می دهد که امام وسط این خون و آتش فرود می آید و میببینیم کشور گلستان شد، آیا این جز همان تعبیر گلستان شدن آتش بر ابراهیم خلیل ا... است. این کار را چه کسی کرد این تدبیر را چه کسی اندیشید. خود امام می فرمودند: دستی هست که کارها را درست میکند. این حقیقت باید فضای هنر ما و دوستان هنری و مدیریت فرهنگی ما را درنوردد. گیر و ایراد ما در هنر اینجاست. در حوزه های غیرفرهنگی هم همین طور است. ایمان حقیقی به غیب، امامت و... نیست. همه اش حرف است.
احمدینژاد تأکید کرد: همه هنر یوسف در ارتباط او با امام غیب است و بدانید خدا راه کمال دیگری نگذاشته است. جهش فرهنگی، رونق هنری و امثالهم بدون این معنا و مفهوم، بروز و ظهوری نخواهد داشت.
وی افزود: گاه دیده می شود خیلی تلاش می شود خیلی فکر می شود، اما چیزی عاید نمی شود. همه در می مانند که عیب کار کجاست؟ فکر می کنند اگر مثلاً دو تا دکترا بیشتر داشتند، اگر با فلان مرکز مثلاً هالیوود مرتبط بودند چه می شد! نه ، راه را گم کرده اند، این نقص و عیب در دل ماست. رفع این گیر بشود کارها درست می شود. جز زیبایی در عالم وجود ندارد، باید خدا را در همه جا دید و اراده خدا را حاکم دید.
رییس جمهور در پایان تأکید کرد: مشکلی و نقصی در عالم نیست، باید نگاه را عوض کرد. در عالم هنر، افق را بلند بگیرید. خواهید دید نه تنها در ایران که صد میلیون مخاطب آمریکایی پیدا خواهید کرد. من آن روز را می بینم. مردم جهان در عمق وجودشان دیندار هستند و این ظرفیت و موقعیت ویژه برای کار هنری شماست