حضور در درس خارج رهبر فرزانه انقلاب یکی از آرزوهای هر طلبهای در کشور و حتی سایر کشورهای اسلامی است و بر همین اساس داشتن اطلاعاتی راجع به این کلاسها شاید گره گشای برخی داوطلبان بیاطلاع از کم و کیف برگزاری این کلاسهای پر شور و علمی است. آن هم وقتی بسیاری از بزرگان حوزه با وجود مسئولیتهای فراوان خود را مقید میدانند در این کلاسها شرکت کنند و علت آن را بار علمی فوقالعاده این کلاسها تبرکی که از محضر استاد دروس میبرند، عنوان می کنند.
بنا بر گزارش برنا، داوطلبان حضور در درس مقام معظم رهبری ملزم به داشتن ویژگی هایی هستند که صلاحیت علمی از مهمترین این ویژگی ها می باشد.
حجت الاسلام مروی، معاون دفتر ارتباطات حوزوی دفتر مقام معظم رهبری در گفتگویی اعلام کرد: ما دو تا شرط برای پذیرش طلاب داریم که یکی شرط علمی است. اینجا کسانی می توانند در درس حضرت آقا شرکت کنند که حتما کفایتین را خوانده باشند. اگر کسی کفایتین را نخوانده باشد، ما اجازه شرکت در درس را به او نمی دهیم. یا باید پایه قبولی پایه 10 حوزه را –پایه 10 حوزه همان کفایتین است- از قم بیاورند و از جای دیگر هم قبول نمیکنیم.
وی در ادامه گفت: اگر بگویند ما آن موقع نبودیم، اینجا خودمان امتحان میکنیم. اگر توانست کفایه را جواب دهد، میتواند در درس شرکت کند.
ملاک دیگر شرکت در درس خارج رهبر انقلاب، صلاحیت اخلاقی متقاضی است که طبق روال معمول پیگیری میشود. در واقع صلاحیت علمی و اخلاقی شروط اصلی پذیرش طلاب در درس خارج رهبری است.
بنا بر این گزارش، میانگین شرکت کنندگان درس خارج رهبر فرزانه انقلاب که به شکل منظم در هفته برگزار میشود، بین پانصد تا ششصد نفر است و با توجه به اینکه درس ساعت هفت صبح شروع می شود، همه طلاب همان اول درس حضور دارند و به گفته شرکتکنندگان درس خیلی زنده، فعال و پرمحتوا برگزار میشود.
شایان ذکر است کلاس های درس خارج فقه رهبری از سال 1369 به طور مرتب و به صورت سه روز در هفته تشکیل می شود و تاکنون مباحث جهاد و قصاص به طور کامل تدریس شده است و ایشان در حال تدریس بحث مکاسب محرمه هستند
¤ نویسنده: احمدی