3 خبرهایی داغ داغ از همه چی 4 |
سخنگوی انجمن روزنامهنگاران مسلمان گفت: موسوی بر قانونگرایی تأکید داشت و اعلام میکرد که دولت فعلی قانونگریز است ولی الان میبینیم که رفتار وی عکس این قضیه را نشان میدهد و هیچ نشانی از قانون در آن نیست.
بیژن مقدم در جمع خبرنگاران در انجمن روزنامهنگاران مسلمان با اشاره به تشکیل مجمع عمومی برای انتخاب اعضای جدید هیئت مدیره و بازرسان این انجمن در هفته آینده گفت: تاکنون بیش از 30 نفر برای عضویت در هیئت مدیره ثبتنام کردهاند و امروز کمیتهای تشکیل شده که شرایط ثبتنام شدگان را با اساسنامه انجمن تطبیق دهند و اسامی واجدان شرایط از طریق رسانهها اعلام خواهد شد.
وی اظهار داشت: نتیجه جمعبندی بررسی گزارش عملکرد مطبوعات در انتخابات که در کمیته آموزش و پژوهش انجمن روزنامهنگاران مسلمان انجام شده است در هفتههای آینده ارائه میشود.
مقدم با اشاره به وظیفه رسانهها در شرایط کنونی جامعه افزود: از رسانههای داخلی و مطبوعات انتظار میرود که به کاهش تنشها کمک کرده و در جهت وحدت و وفاق ملی تلاش کنند. خطاب ما در این موضوع به همه جریانهاست، 2 طرف میتوانند در جهت وحدت قدم بردارند و تلاش کنند که فضا را آرام کنند که البته هماکنون نیز در این مسیر قرار دارند.
وی ادامه داد: رسانهها در حوزه اطلاعرسانی میتوانند به عقلانیت بیشتر فضای جامعه کمک کنند.
مقدم با اشاره به دخالت رسانههای خارجی از طریق نمایندگان فعال آنها گفت: اقدام وزارت ارشاد در اخراج خبرنگار بیبیسی درست بود به دلیل نقشی که وی در افزایش تنشها و تشویشهای خیابانی در قالب خبرنگار بیبیسی ایفا میکرد.
وی با اشاره به نحوه بررسی انتخابات تصریح کرد: به نظر میرسد شورای نگهبان با انعطاف بسیار زیاد با موضوع برخورد میکند که آثار مثبتی را در پی خواهد داشت و امیدواریم کسانی که اعتراض دارند و مباحثی را درباره انتخابات مطرح میکنند از همین نگاه مثبت استفاده کرده و مطالبات خود را در مسیر قانونی پیگیری کنند.
سخنگوی انجمن روزنامهنگاران مسلمان ادامه داد: بعد از صحبتهای مقام معظم رهبری در نماز جمعه همه انتظار داشتند که موسوی پایبندی خود را به منبع سیاسی، اعتقادی و مذهبی نشان دهد که متأسفانه تاکنون چنین اتفاقی نشان داده نشده است.
مقدم اضافه کرد: اولین فرض برای فردی که میخواهد رئیس جمهوری شود التزام به قانون اساسی است ولی تا امروز رفتار موسوی خلاف این امر را به افکار عمومی منتقل میکند.
وی خاطرنشان کرد: انتظارات از وی این است که هماکنون که شرایط و زمینه سوءاستفاده را فراهم کرده است، جبران کند.
سخنگوی انجمن روزنامهنگاران مسلمان گفت: همه کسانی که در چارچوب نظام و انقلاب فکر میکنند آرزو دارند. موسوی در خانواده انقلاب باشد که این موضوع بستگی به وی برای استفاده از این چند روز تاریخی دارد. البته شخصیتهای دیگری هم در این شرایط حساس میتوانند نقش ایفا کنند به رغم اینکه دلخوریهایی دارند ولی باید مثل همه در صحنههای پرمخاطره نقش خود را ایفا کنند. یکی از این شخصیتها هاشمی رفسنجانی است که با حضور خود میتواند به آرامش کمک کند.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به نوع برخورد رسانههای خارجی با وقایع ایران در چند روز اخیر نقش رسانههای داخلی در مقابله با این ترفند رسانههای غربی چیست، گفت: این رسانهها به وظایف ذاتی خود عمل میکنند که مخالفت با انقلاب است و بیش از این نیز انتظاری از آنها نمیرود. مثل رسانههای آمریکایی که گاهی از کاه کوه میسازند، رفتار مداخلهجویانه دارند و تحریک و تشویق ادامه این مسیر را میکنند که جزء ذات آنهاست.
مقدم اضافه کرد: اما آنچه که مربوط به رسانههای داخلی است همین فهم درست از اتفاق داخل است. اگر رسانههای داخل بدانند که کلمه حقی وجود دارد که ارادههای باطلی پشت آن است دیگر کسی نمیتواند در پناه حرف حق آشوب ایجاد کند.
وی تصریح کرد: حرف حق این است که آنها اعتراض دارند که همیشه هم بوده و اشکال ندارد و قابل بررسی، تأمل و شنیدن است و به هیچوجه پدیده جدیدی نیست اما موضوع این است که شرایط الان عوض شده، بسیاری از کسانی که در خیابان هستند رأی ندادهاند که هماکنون مدافع رأی خود باشند و سن برخیها از آنها اصلاً به رأی دادن نمیخورد. بنابراین ماهیت مسائل بیرونی دارد عوض میشود.
مقدم افزود: رسانههای داخلی باید هوشیار باشند افشای خط کنند و در تلاش برای آرامشبخشی به جامعه در عین حال که روشنگری میکنند، باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که بیانیههایی که بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری از سوی موسوی صادر میشود به نوعی تضاد ایجاد میکند تحلیل شما چیست، گفت: اگر به بیانیهها نگاه کنیم علامت سؤالهای جدی ایجاد میشود که آیا موسوی آمده رئیس جمهوری این نظام شود و با ساختارهای تثبیت شده آن کار کند یا همه ساختارها را تغییر دهد.
مقدم افزود: فضایی که برای بازشماری صندوقها ایجاد شده اصلاً سابقه ندارد و کارهایی که انجام میشود تا شبههای باقی نماند در طول تاریخ انقلاب بیسابقه است.
وی ادامه داد: اینکه موسوی حاضر نمیشود در شورای نگهبان حاضر شود چه معنی دارد اگر وی حرفی دارد میتواند در جلسه عنوان کند، این چه حرفی است که وی بگوید نظرانت من بی اثر است این حرف علامت سؤال جدی درباره وی ایجاد میکند.
مقدم اضافه کرد: مطالبی که موسوی درباره بحث ولایت فقیه مطرح میکند باید خوانده شود. یک بخش اعتقاد است، اینکه من با ولیفقیه در جایی که نظر من را تأیید کند، موافقم. هنر نیست. هنر آنجاست که زمانی که بنده با نظر ولی فقیه اختلاف دارم نظر وی را بپذیرم.
وی ادامه داد: آنچه که تا امروز اتفاق افتاده است واقعاً نشان میدهد که وی به قانون اساسی وفادار نیست. قانون اساسی در سال 60 که موسوی نخست وزیر بود نیز درباره تجمعات و درخواست تجمعات همین بوده است اما بیانیههای وی نشان میدهد که اساساً به ساختارهای قانونی اعتقادی ندارد. قانون اساسی به نقش شورای نگهبان در انتخابات تصریح دارد.
مقدم اضافه کرد: در مورد شورای نگهبان همیشه نقد بوده ولی اساس آن همواره حفظ شده است.
سخنگوی انجمن روزنامهنگاران مسلمان گفت: این نوع ادبیات نشان میدهد که وی علاقهمند است مسائل را در خیابانها حل کند و حاصل آن اتفاقاتی است که در این بستر وقوع پیدا میکند البته قابل تفکیک هم نیست برخیها اصلاً رأی ندادهاند ولی بستر این اتفاقات را کسی فراهم میکند که بیانیه میدهد.
وی افزود: برخی از افراد از این منظر میگویند خسارتهایی را دیدهایم ولی این موضوع برکاتی هم داشت که شخصیت موسوی برای کسانی که از سوابق و اظهارات وی نمیدانستند، مشخص شد.
مقدم تصریح کرد: موسوی بر قانونگرایی تأکید داشت و اعلام میکرد که دولت فعلی قانونگریز است ولی الان میبینیم که رفتار وی عکس این قضیه را نشان میدهد و هیچ نشانی از قانون را در آن نمیبینیم.
¤ نویسنده: احمدی