3 خبرهایی داغ داغ از همه چی 4 |
¤ نویسنده: احمدی
¤ نویسنده: احمدی
¤ نویسنده: احمدی
¤ نویسنده: احمدی
بازیگز تاتر در فیم انتخاباتی میر حسین موسوی
روز شنبه اولین فیلم تبلیغاتی میر حسین موسوی پخش شد که در قسمتی از این فیم زنی که گله از وضعیت جامعه نسبت به بیکاری و عرضه ی زیاد مواد مخدر داشت ، از بازیگران سینما و تاتر در استان گیلان است .
پس از انتشار این خبر ، بسیاری از مردم که فهمیده بودند عده ای قصد اسفاده ی ابزاری از آنان را در طول انتخابات دارند ، به شدت از این کار ستاد آقای موسوی ناراح شدند و ضمن اعتراض به این فیلم ، عنوان کردند که دیگر از موسوی به عنوان کاندیدای زئیس جمهوری حمایت نخواهند کرد.
¤ نویسنده: احمدی
زیباسازی تهران به نام امام(ره) به کام موسوی
اقدامات زیباسازی شهرداری تهران که همواره با ابهاماتی همراه بوده، این بار نیز اقدام این سازمان به استفاده از پرچم سبز که نماد و رنگ حامیان میرحسین موسوی است، برای تزئین شهر تهران در آستانه سالگرد بنیانگذار امام(ره) ماهیت فعالیت های این سازمان را با علامت سوال بیشتری مواجه کرده است.
به کار گیری رنگ سبز در آستانه انتخابات توسط زیباسازی شهرداری تهران برای سالگرد ارتحال امام باعث بروز ابهاماتی در نحوه فعالیت این سازمان زیر مجموعه شهرداری تهران شده است.
اقدامات زیباسازی شهرداری تهران از جمله برگزاری همایش های متعدد پرهزینه و بی فایده، زیباسازی های مشکوک و اضافه بر ساز در برخی مناطق تهران و همچنین انحصار خرید این سازمان از یک کارخانه کاشی سازی همواره با ابهاماتی همراه بوده، این بار نیز استفاده از پرچم سبز که نماد و رنگ حامیان میرحسین موسوی، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری است، برای تزئین شهر تهران در آستانه سالگرد بنیانگذار امام(ره) ماهیت فعالیت های این سازمان را با علامت سوال بیشتری مواجه کرده است.
بنابر این گزارش، این اقدام سازمان زیباسازی مبنی بر به رنگ سبز درآوردن شهر تهران برخلاف سال های گذشته بوده و امسال اولین بار است که علاوه بر رنگ سیاه پرچم های به رنگ سبز نیز در معابر مختلف تهران برای مراسم سالگرد امام خمینی(ره) را نیز نصب کرده است و شائبه انتخاباتی بودن اقدام خود را پررنگتر کرده است.
گفتنی است با توجه به اینکه محمدرضا واعظ مهدوی، معاون هماهنگی و برنامهریزی شهرداری تهران نیز پیش از در ستاد میرحسین موسوی آغاز فعالیت کرده، این حرکات و اقدامات سایر قسمت های شهرداری تهران، شایعه استفاده از اموال و هزینه دولتی برای تبلیغ یک کاندیدا و همچنین طرفداری این سازمان را میرحسین موسوی را قوی تر می کند
¤ نویسنده: احمدی
رئیس جمهور گفت: من 4 سال سکوت کردم تا کشور جلو برود اما امروز اگر سکوت کنم جریان،معکوس جلو می رود و در مناظره اگر صلاح باشد اسامی برخی مفسدان را افشا و پرونده بسیاری را باز خواهم کرد.
دکتر محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان طی سخنانی در جمع مردم ساوجبلاغ در جمع مردم خطاب به توهینکنندگان به دولت گفت:من از یکی آقایان سوال کردم که شما که 24 سال کشور در دستان بود چه کردید و آیا یک گلستان تحویل ما دادید و این دولت آن را خراب کرد در حالی که این دولت تلاش کرد تا مشکلات به ارث رسیده را کاهش دهد و من به او گفتم که خوب شد احمدینژاد هم کاندیدا است که او را بکوبید و اگر او نبود چه چیزی برای گفتن داشتید.
وی افزود: ما میگوییم همه باید در کشور فداکاری کنند نه اینکه زمانی که سختی است مردم جلو بروند و زمانی که راحتی وجود دارد افرادی بهرهمند شود که حتی یک بار هم فداکاری نکردند.
رئیسجمهور با اشاره به توهین روزنامهها و رسانهها به دولت گفت: این توهینها که دهها روزنامه و هزاران حنجره بیان میکنند چیزی نیست چرا که اگر این توهینها صدها برابر هم شود تا زمانی که من حضور دارم محال است که پای یک نامه که یک ریال علیه ملت است را امضا کنم.
رئیس جمهور بااشاره به سکوت 4 ساله دولت گفت : من 4 سال سکوت کردم تا کشور جلو برود اما اگر امروز سکوت کنم جریان معکوس جلو می رود لذا اگر صلاح باشد در مناظره اسامی برخی مفسدان را افشا خواهم کرد و پرونده بسیاری را باز خواهم کرد.
احمدی نژاد اظهار داشت:در حالی که دلار در دوره جنگ در بازار 150 تومان بود یک عده خاص از دلارهای 7 تومانی استفاده کردند و برجهای زیادی را برای خود برپا کردند.
دکتر محمود احمدینژاد رئیس جمهور کشورمان با اشاره به ویژگیهای این شهرستان گفت: ساوجبلاغ دیار تمدن،فرهنگ،همتهای بلند،انسانهای قوی،مردان و زنان مومن و با اراده و هوشمند و جوانان پاک و غیور است.
وی افزود: ساوجبلاغ قطعهای درخشان و ارزشمند از فرهنگ پرافتخار تمدن و آرمانهای ملت ایران است و این دیار همواره در طول تاریخ پرورش دهنده زنان و مردان شجاع،فداکار و عزت ایران زمین است.
رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: صد سال مردم ساوجبلاغ پای عزت ایران نسل به نسل ایستادند و جریان ناب اسلام را پشتیبانی کرند و اگر دیار شما هیچ کاری انجام نمیداد و هیچ خدمتی به ایران جز پرورش شخصیت بزرگ ،و عالمی مجاهد و فرهیخته به نام آیتالله طالقانی را انجام میداد کافی بود که ملت ایران تا ابد خود را مدیون مردم این دیار بشناسد چه برسد به اینکه شما صدها شهید تقدیم انقلاب اسلامی ایران کردید.
احمدینژاد با اشاره به بحث عدالت در کشور گفت: در سفر اول که در ماه مبارک رمضان انجام شده بود به شما گفتم که اجرای عدالت مهمترین و اصلیترین ماموریت دولت اسلامی است و البته این ماموریت سختترین ماموریت یک دولت اسلامی است.
وی افزود: در سفر اول یک مورد از دستاندازیها به حقوق ملت را اعلام کردم و شما با فریادهای خود خواستار برخورد با آن مفسد شدید و به لطف خدا دستهایی که میخواست صدها میلیون تومان پول را با دغل بازی به جیب خود بریزد قطع شده است.
رئیسجمهور با اشاره به مفهوم عدالت گفت: عدالت یعنی همه کشور آباد شود و همه مردم از امکانات عمومی به طور مساوی برخوردار شوند اما عدهای با سوء استفاده و رانتخواری، قلههای ثروت را برپا میکنند ودر نقطهای دیگر درههای عمیقی از فقر، تهیدستی تشکیل میشود.
احمدینژاد با اشاره به مطالعه دولت برای برخورد با ریشههای فساد و ویژهخواریها گفت: ما مطالعه کردیم و ریشه این تبعیض و فقر و برخورداریهای عدهای را استخراج کردیم و با همه وجود در تلاش برای برطرف کردن این موارد هستیم و یکی از این موارد امتیاز ویژهای بود که دو سه دهه در کشور ما جریان داشت و فردی میتوانست با پارتیبازی و زد و بند از یک سری امتیازهای بانکی و تجاری واقتصادی استفاده کند و میلیاردر شود اما در کنار او دهها هزار نفر در فقر دست و پا بزنند.
وی ادامه داد: وقتی عدهای در زد و بند در ساختارهای اداری امتیازات را در خدمت میگرفتند و به سرعت قلههای ثروت را تشکیل میدادند برای خود در کنار آن خرابی روستاها و عدم بهداشت در شهرها به وجود میآمد واین امر به خاطر بهرهبرداریهای ناعادلانه برخی افراد بود.
رئیسجمهور با اشاره به برخورداریهای ناعادلانه برخی افراد از امتیازات ویژه گفت: سه سال قبل بیش از 90 درصد وامهای کشور در اختیار کمتر از 10 درصد مردم بود و ما گفتیم که ببینید آنهایی که جزء 10 درصد هستند چقدر از وامهایی که گرفتند، را پس ندادند و آن افرادی که 90 درصد از وامها را دریافت کردهاند چقدر از وامها را پس ندادند و چقدر از آنها قسط وامهایشان عقب افتاده است و آنها پاسخ دادند که بیشترین عقبافتادگی متعلق به افرادی است که 10 درصد را تشکیل میدهند و وامهای کلان را دریافت کردند.
احمدینژاد همچنین اظهار داشت: در آن زمان همه دیدیم وقتی قسط وام 90 درصد از مردم عقب میافتاد به آنها اخطار مصادره داده می شود اما آن افرادی که بالای یک میلیارد تومان وام گرفتهاند و سالهاست وام خود را پس ندادهاند وقتی به آنها گفته میشود قسط وام خود را پرداخت کنید آن فرد با قلدری میگوید پول را پرداخت نمیکند و زمانی که از سوی دستگاه قضایی اقدام میشود صدها تلفن به صدا میآید و می گویند شما دارید اقتصاد را تضعیف می کنید و عملکرد اقتصادی شما ضعیف است.
وی افزود: برخی افرادی که روز اول انقلاب دست خالی بودند و بیست سال مسئول این کشور شده بودند امروز به یک میلیاردر تبدیل شدهاند و فردی که 180 میلیارد تومان وام گرفته و چند سال است که اقساط وام خود را پرداخت نکرده، زمانی که مدیر عامل بانک به سراغ اومی رود افرادی تماس میگیرند و او را تهدید میکنند ولی من به آنها گفتم که باید تا آخر بایستید و تا آخرین ریال پول را از گلوی آنها بیرون بکشید.
رئیس جمهور با اشاره به تعداد 3 میلیون بیکار در زمان آغاز به کار دولت نهم گفت: زمانی که دولت را در دست گرفتیم 3 میلیون بیکار در کشور وجود داشت و ما گفتیم نمیتوانیم منتظر باشیم تا یک نسل از بین برود لذا در جلساتی که داشتیم همه توافق کردند تنها راه برای ایجاد اشتغال این است که بخشی از این وامهای کلان را در اختیار بنگاههای زودبازده و زنان و مردان قرار دهیم تا آنها هم فعالیت کنند و اشتغال ایجاد شود.
احمدینژاد در ادامه اظهار داشت: از کل وامهای بانکی تنها 7 درصد را به بنگاههای کوچک اختصاص دادیم که هزاران بنگاه و کارگاه درست شد اما یک موج سنگین علیه دولت به راه افتاد که این سیاستها غلط است و باعث تورم شده اما سوال من این است که چه طور 93 درصد از وامهایی که در جیب عدهای خاص میرود و به بهانه ساخت کارخانه دریافت شده اما در بازار مسکن خرج میشود و دخالت میکند و تورم ایجاد میکند برای اقتصاد مشکل نیست؟ اما این 7 درصد که به مردم داده میشود اقتصاد رامتلاشی میکند؟ و آیا این93 درصد تورمزا نبوده و تنها این 7 درصد تورم ایجاد میکند.
وی همچنین ادامه داد: پس از بررسیهایی که کردیم معلوم شد آن افرادی که وامها را گرفتهاند و پس نمیدهند میخواهند ذهنها را به سمت دیگری منحرف کند اما دولت تصمیم گرفت تا با همت شما مردم بایستد و با کمک مدیران و کارکنان بانکی این منابع را از دست یک عده قلیل خارج و در خدمت عموم مردم قرار دهد.
رئیس جمهور با اشاره به بررسیها و انجام کارهای کارشناسی از سوی دولت گفت: دولت در بررسیهایی که داشت مشاهده کرد که بعد از انقلاب 50 درصد دلار 7 تومانی نه به مردم بلکه به برخی افراد خاص داده شد. و در حالی که دلار در دوره جنگ در بازار 150 تومان بود یک عده خاص از دلارهای 7 تومانی استفاده کردند و برجهای زیادی را برای خود برپا کردند. دولت تصمیم گرفت 40 درصد کارخانه ها را تحت عنوان سهام عدالت بین مردم توزیع کنند تا مقداری از این دلارهای هفت تومانی که برخی خوردهاند به دست مردم برسد و ما سهام عدالت را به خدمت مقام معظم رهبری بردیم و ایشان هم آن را ملاحظه و تائید کردند و مجلس هم آن را تصویب کرد اما از زمانی که شروع به توزیع سهام عدالت کردیم گلوها پاره شد و فریادها به هوا برخاست که این کار اشتباه است و آنها میگویند که مردم نمیتوانند کارخانهها را اداره کنند لذا کارخانهها را با قیمت پایینتر باید به افرادی بدهیم که ما به شما میگوییم و به صورت قسطی در اختیار آنها قرار دهیم که دوستان ما هستند.
احمدینژاد با اشاره به یکی از افرادی که مدام دستاورد دولت را تخریب میکند گفت: ما در کشور دو گروه اصلی داریم لذا کاری کنید که این دو گروه به نظام دلبسته شود و از نظر مالی تامین شوند تا خدای ناکرده غریبهها در صحنه حضور پیدا نکنند و من به او گفتم که ما باید چه کاری انجام دهیم و او گفت که دو شرکت را که وضعیت خوبی دارد باید به این دو گروه بدهیم و پولش را حساب نکنیم که من در پاسخ گفتم شما از ما میخواهید بیتالمال را به ثمن بخس به شما بدهیم تا بعد از آن برای انقلاب کار کنید. اما بدانید که تودههای مردم این انقلاب را به پا کردند و تا آخر هم همین تودههای مردم هستند که از انقلاب حفاظت میکنند و اگر قرار است پولی توزیع شود 40 درصد آن متعلق به مردم و 40 درصد دیگر آن باید در بورس واگذار شود و چگونه ما بپذیریم که بیتالمال را به شما بدهیم و من به شما مردم بگویم که این فرد یکی از همان کسانی است که مدام مصاحبه میکند و دولت را زیر سئوال میبرد.
رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: ما باید مسیر عدالت را با اقتدار ادامه دهیم البته مقاومتها در این مسیر بسیار است که اگر میخواهید در مسیر عدالت حرکت کنید باید تیزی زخم زبانها، مسخره شدنها و توهینها را تحمل کنید.
دکتر احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تصمیمات دولت برای کارمندان، بازنشستگان و اقشار مختلف گفت: ما مصوبهای به مجلس بردیم تا حقوق این افراد را افزایش دهیم اما برخی میگویند که شما در حال پخش پول در بین مردم هستید اما من سئوال میکنم پس باید این پول را به چه کسی بدهیم آیا باید به کسی داد که شکمش سیر است و از سرش هم بالا زده و یا باید به کسی داد که محتاج است.
وی افزود: ما مطالعه کردیم و مشاهده کردیم که 70 درصد مردم در نوسانات کشور آسیب میبینند لذا دولت باید توجه و حواسش به آنها باشد چرا که در نوسانات اقتصادی این افراد هستند که ضربه میبینند.
رئیس جمهور در ادامه اظهار داشت: ما باید مسیر عدالت را با اقتدار ادامه دهیم البته مقاومتها در این مسیر بسیار است که اگر میخواهید در مسیر عدالت حرکت کنید باید تیزی زخم زبانها، مسخره شدنها و توهینها را تحمل کنید.
احمدینژاد با اشاره به یکی از وظایف دولت گفت: یکی از وظایف دولت دفاع از شرف و منافع ملی است اما برخی در مسئله هستهای به ما میگویند که شما اهل ماجراجویی هستید.
وی با اشاره به ماجرای هستهای گفت: ماجرای هستهای دارای دو بعد است که یکی از آنها تجاوز به استقلال ملت ایران بود که آنها هیچ نگرانی از بمب ندارند و میخواستند نهضت و افتخار ما را مخدوش کنند و اگر ملتی اجازه میداد که یک قدم از روی عزت او پا بگذارد این قدم، قدم آخر و نابودی عزت آنها خواهد بود.
رئیس جمهور همچنین ادامه داد: دشمنان اعلام کرده بودند که شما باید در موضوع هستهای همکاری کنید و گفتند که باید تاسیسات نطنز را تعطیل کنند و دولت قبل نیز با آن موافقت کرد و پس از آن آنها خواستار تعطیلی تاسیسات اصفهان شدند و پس از آن نیز آنها گفتند که باید آزمایشگاهها و رشتههای دانشگاهی مرتبط با مسئله هستهای را هم تعطیل کنید و در همین سعدآباد قرادادی نوشته شد که آنها میتوانستند همه جا را از جمله منزل رهبری، ریاست جمهوری و تاسیسات دفاعی ما را بازرسی کنند و توانمندیهای ما را به اطلاع دشمنان برسانند.
احمدینژاد در ادامه با اشاره به دومین قرارداد در مسئله هستهای گفت: آنها در دومین قراردادی که منعقد کردند چیزی را بخ ما تحمیل کردند که در طول 300 سال به ما تحمیل نشده بود و آنها گفته بودند که اگر فکری در ذهن دانشمندان شما در خصوص مسئله هستهای بوجود آمد قبل از اینکه کاری انجام دهید باید آنرا به اطلاع آژانس برسانید و آنها میخواستند درب مغز ملت ما را هفت قفله کنند.
وی افزود: در اوج همکاریهای هستهای بوش در عراق، ایران را محور شرارت خواند و گفت که باید به ایران حمله کنیم لذا اگر ما کوتاه بیاییم آنها همه استقلال ما را میگیرند و حتی بلر هم گفت که ما میوه عراق را در سعدآباد چیدیم و آنها در پاریس نوشتند که ما داوطلبانه باید تاسیسات خود را تعطیل کنیم اما بازگشایی آن بدون اجازه آنها میسر نیست و پس از آن برخی در داخل اصرار کردند که اجازه بدهند تا ما ده سانترفیوژ داشته باشیم و آنها گفتند که ده سال مذاکره کنید تا شاید اجازه دهیم چند سانترفیوژ را بسازید.
رئیس جمهور با اشاره به وجه دوم مسئله هستهای گفت: بدون دانش، ساختن اقتصاد محال است و امروز کشورهای ثروتمند در حال فروش دانش هستند و دانش هستهای هوافضا و نانو جزو دانشهای تعیین کننده است و آنها میخواستند مانع دستیابی ایران به این دانش پیشرفته شوند چرا که اگر کشوری به این دانش دست پیدا نکند تلاش آن کشور بی فایده است.
احمدینژاد خط قرمز را ملت ایران و عزت و منافع آنها دانست و گفت: ما اعلام کردیم که خط قرمز ملت ایران عزت و منافع ملت است و آنها آنقدر قطعنامه بدهند تا قطعنامهدانشان منهدم شود.
وی گفت: آنها با صدور قطعنامه ترساندن ملت، بستن اقتصاد و منزوی کردن ما را در دنیا دنبال میکردند اما زمانی که آنها هر قطعنامهای که صادر کردند ما یک قدم به جلو رفتیم و زمانی که قطعنامه چهارم صادر شد ما ایستادیم و اعلام کردیم که 50 هزار سانترفیوژ نصب میکنیم و حتی سوخت هم صادر خواهیم کرد.
رئیس جمهور با اشاره به سفرش به 4 کشور آمریکای لاتین گفت:بعد از اینکه قطعنامه اول صادر شد به 4 کشور که حیات خلوت آمریکا محسوب میشود سفر کردم و استقبال و دیدار مردمی هم شکل گرفت و شعارها علیه آمریکا به هوا بلند شد و من اعلام کردم که بوش خیال میکند که میتواند مردم ایران را منزوی کند چرا که ملت ایران بوش و هفت جد و آباد او را منزوی خواهند کرد و آنهایی که تا دیروز ایران را تهدید میکردند امروز برای تمجید از ایران مسابقه میگذارند و میگویند نمیتوان بدون ملت ایران دنیا را اداره کرد.
احمدینژاد با اشاره ایستادگی مردم ایران گفت: 30 سال چماق بالای سر ملت ایران بود اما شما این چماق را گرفتید و آنرا بر سر صاحب چماق کوبیدید و اگر ایستادگی ملت و دفاع از حقوق و عزت آنها ماجراجویی است ملت ایران این امر را به صدها ابتکار عقلانی که «وطن بربادده» است به شما ترجیح میدهند.
احمدینژاد در ادامه اظهار داشت: امروز دشمنان قسم خورده میخواهند با این فحشهای خود از ملت ایران انتقام بگیرند چرا که فریاد مردم ایران در دوربان و دانشگاه کلمبیا آنها را منهدم کرده است و آنها میخواهند از ایران انتقام بگیرند اما ملت ایران محال است که با این جوسازیها صحنه را به نفع شما ترک کند و همه شما را سرجای خود خواهد نشاند.
وی با اشاره به تشکیل جلسه هیئت دولت مخصوص استان تهران و تصمیمات دولت برای شهرستان ساوجبلاغ گفت: تاسیس یک شهرک صنعتی، تامین آب مورد نیاز، اختصاص بودجه برای جبران خسارتهای سرمازدگی کشاورزان، تکمیل فاز دو بیمارستان، ایجاد 5 منطقه نمونه گردشگری و ساخت 6 ورزشگاه برای دختران و پسران از جمله تصمیمات دولت در این جلسه خواهد بود.
رئیس جمهور در پایان گفت: ایران یک خانواده بزرگ است و فضای کشور باید برادری و همکاری و کار باشد.
¤ نویسنده: احمدی
¤ نویسنده: احمدی
حامیموسوی:استعفا میرحسین از افتخارات ویبود
یک فعال سیاسی حامی میرحسین موسوی گفت: استعفای موسوی در سال 67یکی از افتخارات وی بوده است.
عباس عبداللهی، روزچهارشنبه درنشست سیاسی در شهر ملایر اظهارداشت: وی، هم در دانشگاه و هم در میان مردم از اعتماد و رای بالایی برخوردار است، به طوری که 60 درصد دانشجویان به میرحسین رای می دهند.
وی، با ادعای اینکه دربخش کشاورزی و صنعت وضعیت بسیار نامطلوب است، گفت: امروز بجایی رسیده ایم که 75 درصد از محصولات ما از خارج وارد می شود.
این حامی میرحسین موسوی، سیاستهای بازرگانی، واردات تولید و مصرف، سردرگمی در شیبهای اجرا را از جمله نقدهای دولت نهم عنوان و ادعا کرد: این موارد نه تنها موفقیت را از دولت نهم گرفته بلکه ادامه روند را با مشکل جدی روبرو می کند.
به گفته وی، تغییر پیاپی مدیران ارشد، نظیر دارایی و بانک مرکزی از دیگر ایرادات دولت نهم است.
در ادامه این نشست یکی دیگر از فعالان سیاسی حامی میرحسین موسوی با بیان اینکه ایران نیاز به قطب نما دارد، گفت: موسوی آمده تا سرنوشت کشور را تغییر داده و آن را از لبه پرتگاه نجات دهد.
زهره آغاجری، با طرح این ادعا که بعد از 30 سال، صداقت فدای قدرت شده است، براین باور است: با توجه به اینکه یکی از فاکتورهای مهم ریاست جمهوری صداقت است، ما کمتر صداقتی از دولت نهم دیده ایم.
وی، نرخ تورم را 24 درصد ادعا کرد و گفت: نرخ تورم در چهار سال گذشته کاهش پیدا نکرده و آمارها جابجا و غیر واقعی اعلام می شود.
به گفته ی وی، هم اینک 75 درصد از کارگران کشور به صورت پیمانی هستند، در صورتی که در دولت خاتمی اینگونه نبود.
¤ نویسنده: احمدی
پاسخ به شبهات علیه دولت درخصوص نقدینگی، تورم، کسری بودجه و...
متن زیر برگرفته از کتاب مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در زمینه شبهات اقتصادی علیه دولت در خصوص انضباط پولی و مالی است که رجانیوز آن را همراه با نمودارها منتشر میکند:
شبهات
1- انضباط پولی
1-1-
پاسخ:
الف- تورم در دولت نهم کمتر از تورم در دولتهای پیشین بوده است
دولتهای قبلی رکوردداران نرخ تورم در کشور میباشند. دولت هاشمی رکورددار نرخ تورم اقتصاد ایران است (تورم 50% سال 74 و تورم 34% سال 73). بعد از هاشمی دولت موسوی با تورم 28.5% در سالهای 66 و 67 در جایگاه دوم قرار دارد.
انتقاد به تورم دولت نهم درحالی است که نرخ تورم در این دولت در دو سال اول کاهش یافت (از 15% در سال 83 به 12% در سال 84 و 13% در سال 85). سپس در سال 86 افزایش یافت و در سال 87 به 25% رسید.
ب- افزایش حجم نقدینگی یکی از چندین علل تورم بوده است
گرچه بخشی از تورم در دولت نهم مربوط به افزایش حجم نقدینگی بوده است، اما در کنار آن، عوامل دیگری نظیر تورم وارداتی نیز موثر بودهاند. بسیاری از صنایع و تولیدات کشاورزی ما وابسته به مواد خام وارداتی میباشند. لذا گران شدن واردات مستقیم و غیر مستقیم بر افزایش قیمتهای داخلی موثر است. علاوه بر این، افزایش مشکوک قیمتها توسط شبکه انحصاری توزیع کالا در کشور، رکود بورس، حس روانی در حرکت به سمت بازار مسکن نیز در ایجاد تورم نقش داشتند.
ج- نقدینگی در همین فاصله زمانی در دولتهای قبلی نیز دو برابر شد
با بررسی آمار نقدینگی از اول انقلاب تاکنون در مییابیم که نقدینگی هر 2، 3 سال یکبار 2 برابر شده است. حالا چطور شده که این افزایش در دورههای قبل عادی بوده و در دوره آقای احمدینژاد تبدیل به فاجعه شده است!
در دوره آقای هاشمی حجم نقدینگی ظرف دو سال (73 تا 75) از 6 هزار میلیارد تومان به 11 هزار میلیارد افزایش یافت (حدود دو برابر) شد. نقدینگی ظرف سه سال (1377 تا 1380) دو برابر شد. نقدینگی در دولت هشتم نیز طی دوره 1380 تا 1383 تقریبا 2/2 برابر شد. در دولت نهم نیز بعد از سه سال حجم نقدینگی در پایان سال 1386 به رقم 164 هزار میلیارد تومان رسید یعنی کمتر از 4/2 برابر.
د- دولت نهم نسبت به پیشینیان عملکرد بهتری در خصوص نقدینگی داشته است
حمله به دولت نهم در حالی صورت میگیرد که این دولت موفق شد تا نرخ رشد نقدینگی را به 16.7% در سال 87 کاهش دهد. دولت نهم نسبت به دولتهای پیشین عملکرد بهتری در اجرای اهداف برنامه چهارم در زمینه نقدینگی داشته است. هدف برنامه اول توسعه کنترل نقدینگی در سطح 8% بوده است اما در عمل میزان آن به 28% رسید. در برنامه دوم توسعه هدف کنترل نقدینگی در سطح 12% بوده است که عملاًَ میزان آن به 26% رسید. تهیهکنندگان برنامه متوجه سختی کنترل نقدینگی شدند و میزان نقدینگی را در اهداف برنامه افزایش دادند و در برنامه سوم آن را 16% تعیین کردند که در عمل به 29% رسید. متوسط نقدینگی سالانه در برنامه چهارم 20 درصد تعیین شده بود که در عمل 26% را نشان میدهد که البته این رقم میانگین است، چرا که در سال 85 رشد نقدینگی بسیار زیاد بود اما در سال 86 و 87 بسیار کاهش یافت.
1-2-
دولت نهم با افزایش مخارج و همچنین برداشت بیرویه از صندوق ذخیره موجب افزایش حجم نقدینگی شد.
پاسخ: افزایش نقدینگی و پایه پولی به سبب بدهی بانکها به بانک مرکزی بود
علت اصلی افزایش حجم نقدینگی در دولت نهم نه تبدیل ارزهای نفتی به ریال، بلکه بدهیهای بانکها به بانک مرکزی میباشد که از طریق پایه پولی موجب افزایش حجم نقدینگی شد.
دولت نهم نرخ رشد خالص داراییهای خارجی در پایه پولی را کاهش داد. این نرخ نسبت به نرخهای 600% و 55% دولت خاتمی کاهش یافت و به 18% در سال 86 رسید. با این اقدام دولت سهم خالص داراییهای خارجی در رشد پایه پولی از 51% در سال 85 به 24% در سال 86 رسید.
در واقع کاهش استفاده از منابع ارزی توسط دولت و تحمل بیشتر دولت در تبدیل دلارهای ارزی، باید رشد پایه پولی و نقدینگی را به شدت کاهش میداد. اما متاسفانه ضعف نظام بانکی باعث شد تا بدهی بانکها به بانک مرکزی 150% رشد یافت و سهم این متغیر در رشد پایه پولی در سال 86 حدود 4 برابر شد. گرچه آن بخش از پایه پولی که معمولا توسط دولت افزایش پیدا میکرد، در سال 86 مهار شده اما در عمل رشد پایه پولی 4 درصد هم بیشتر شد چرا که بدهی بانکها به بانک مرکزی افزایش یافت.
2- انضباط مالی
2-1- کسری بودجه و وابستگی به نفت در دولت نهم افزایش یافت
دولت نهم کسری بودجه زیادی دارد. گرچه واردات زیاد موجب شد تا خالص داراییهای بانک مرکزی افزایش نیابد و حجم نقدینگی نیز در آن حد وحشتناک افزایش نیابد، اما حداقل بیانضباطی دولت باعث شد تا اولا موجودی صندوق ذخیره کاهش یابد، ثانیا کسری تراز تجاری ایجاد شود، ثالثا حجم دولت افزایش یابد که بار آن به دوش دولتهای بعدی میافتد. دولت نهم علارغم شعارها وابستگی بیشتری به پول نفت پیدا کرد.
پاسخ:
الف- در دولت نهم وابستگی بودجه به نفت کاهش یافت
نسبت درآمدهای نفتی به کل درآمدهای دولت در دولت نهم بطور مرتب کاهش یافت. این درحالی است که در دولتهای خاتمی و هاشمی همواره این نسبت بسیار بیشتر از دولت نهم بوده است.
ب- حجم دولت نهم بطور متوالی کاهش یافت
دولتها در ایران همواره با افزایش مخارج جاری روبرو بودهاند. اما دولت نهم توانست نرخ رشد پرداختهای جاری را از 40% در سال 84 به نزدیک صفر برساند که در اقتصاد ایران بینظیر است. این اقدام دولت در کنار واگذاریهای بیسابقه شرکتهای دولتی به بخش خصوصی، پایبندی عملی وی به کاهش یافتن حجم دولت را نشان میدهد.
این در حالی است که دولتهای قبل در این زمینه بسیار ضعیف عمل کردند بطوریکه بالاترین نرخ رشد مخارج دولت در کارنامه ایشان ثبت گردیده است (سال 72 هاشمی و سال 81 خاتمی).
ج- کسری بودجه دولتهای پیشین بسیار بیشتر بوده است
کسری بودجه محصول ساختار بیمار اقتصاد ایران است که بطور خاص در دولت موسوی و هاشمی پایهگذاری شد. ایجاد گسترده شرکتهای دولتی، استخدام وسیع دولتی و عدم بسترسازی برای اداره مخارج بر اساس مالیات در طی ادوار گذشته باعث شده تا اقتصاد ایران یک اقتصاد دولتی همراه با وابستگی شدید به درآمدهای نفتی باشد.
در دولت موسوی بیش از 50% بودجه دولت با کسری مواجه شد و نرخ رشد کسری بودجه در سال 65 به 120% رسید. این نرخ در دولت هاشمی افزایش یافت و در سال 70 به 170% افزایش یافت. دولت هاشمی برای پوشاندن کسری بودجه خود استقراض خارجی کرد و موجب شد تا در سال 74 نرخ رشد پایه پولی به 44% و نرخ رشد حجم نقدینگی به 38% برسد.
رکورد نرخ رشد کسری بودجه مربوط به سال 81 در دولت خاتمی است. در این سال مقدار کسری بودجه به بیش از 20 برابر سال قبلش رسید. همچنین نرخ کسری بودجه در سال 77 به 400% رسید. دولت خاتمی با استفاده از تعیین نرخ ارز تلاش کرد تا به نوعی کسری بودجه را پنهان کند. اما این کار خالص ذخایر ارزی بانک مرکزی را افزایش داد و تنها در سال 81 به نرخ رشد بیسابقه 600% رساند.
د- اصلاح نظام مالیاتی اقدام مهم دولت نهم برای درمان اساسی کسری بودجه
دولت نهم با بررسی مشکلات اساسی اقتصاد ایران، تصمیم گرفت تا با اصلاح نظام مالیاتی (مالیات بر ارزش افزوده) برای اولین بار مشکل عدم تامین درآمدهای مالیاتی و وابستگی بودجه به نفت را برطرف کند تا جایی که حداقل مخارج جاری از محل مالیات تامین شود.
گرچه دولت نهم نرخ مخارج جاری خود را کاهش داد اما با این حال تحمل فشار مالی آسیبهای گسترده خشکسالی به بخش کشاورزی توسط دولت و مصوبات مجلس شورای اسلامی در الزام دولت به افزایش هزینهها، و تحمل تحریمهای اقتصادی گسترده خارجی، موجب کسری بودجه شد.
2-2- دولت برداشت بیرویه از صندوق ذخیره ارزی داشته است
دولت نهم با برداشت بیرویه از صندوق ذخیره ارزی، آن را خالی کرده است. این در حالی است که صندوق ذخیره برای کمک به بخش خصوصی ایجاد شده است و دولتها حق برداشت از صندوق را جز در موارد اضطراری ندارند.
پاسخ: عملکرد دولت نهم در استفاده از صندوق ذخیره بهتر از دولت پیشین بود
مجموع درآمد نفتی کشور طی 8 سال گذشته یعنی از زمان تاسیس حساب ذخیره ارزی در سال 79 تا پایان سال 86 85/327 میلیارد دلار بوده که 5/31% بیش از 103 میلیارد دلار به حساب ذخیره ارزی کشور واریز شده است. در این زمان 81% از حساب ذخیره ارزی برداشت شده است.
مقایسه عملکرد دو دولت خاتمی و احمدی نژاد در 3 شاخص:
شاخص اول: درصد واریزی به حساب ذخیره ارزی از کل درآمد نفت:
دولت خاتمی از ابتدای تاسیس صندوق ذخیره 2/130 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است و 2/23% آن را به عنوان مازاد درآمد نفت به حساب ذخیره ارزی واریز کرده است. دولت احمدی نژاد طی سه سال مورد بررسی 5/197 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته و 9/36% آن را به حساب ذخیره ارزی واریز نموده است.
بنابراین در شاخص اول عملکرد دولت احمدی نژاد بهتر از دولت خاتمی ارزیابی میشود.
شاخص دوم: درصد کل برداشت از مجموع منابع حساب ذخیره:
در دولت خاتمی از مجموع 3/30 میلیارد دلار که به حساب ذخیره واریز شد، بیش از 68% آن برداشت شده است. اما از مجموع 83/82 میلیارد دلار منابع واریزی به حساب ذخیره ارزی در دولت احمدی نژاد، بیش از 5/76% آن برداشت شده است. بنابراین طی این سالها عملکرد دولت خاتمی در شاخص دوم بهتر از دولت احمدی نژاد بوده است.
شاخص سوم: سهم دولت و بخش خصوصی از برداشتهای حساب ذخیره :
از مجموع مقادیر برداشت شده از صندوق ذخیره در دولت خاتمی 54/3 میلیارد دلار یعنی 3/17% سهم بخش خصوصی و 7/82% سهم مصارف دولتی بوده است. در دولت نهم سهم بخش خصوصی 3/20% و 36/50 میلیارد دلار یعنی 6/79% سهم مصارف دولتی بوده است.
بنابر این در شاخص سوم دولت نهم با اختصاص سهم بیشتری از وجوه برداشت شده به بخش خصوصی و در مقابل سهم کمتر برداشت دولتی، عملکرد بهتری نسبت به دولت خاتمی داشته است.
¤ نویسنده: احمدی